Utsatt sesongstart

EM i Sveits i begynnelsen av mai var egentlig et av sesongens prioritet 2-mål, bak prioritet 1-målet VM i Latvia i august. Men denne helga går uttaksløpene til EM uten meg på startstreken.

Årsakene til dette er flere, men hovedårsaken er at jeg etter sykdoms- og skadeproblemene i februar og mars har kommet på etterskudd med form og trening. EM er ikke konkurranser man stiller opp i uten å ha et tilstrekkelig nivå inne, og i stedet for en desperat jakt på EM-billett og form den neste måneden, har jeg valgt å heller fokusere på å komme i bra trening igjen og få lagt et godt grunnlag fram mot VM i august. Om dette lykkes får vi se når den tid kommer, men foreløpig føles det som en veldig riktig beslutning.

Det er selvsagt ikke forbudt å løpe EM-uttaksløp selv om man ikke har EM-ambisjoner. Men i opptrappingsplanen jeg følger for øyeblikket kommer egentlig disse løpene 1-2 uker for tidlig, og jeg har derfor nå valgt å kjøre lavest mulig risiko ved å holde meg til denne planen. Dermed ble det i stedet klubbtrening i Høvåg i dag. Det ble aprils andre forsøk på å løpe fort i terrenget. Det første forsøket var ikke spesielt vellykka, men heldigvis hadde ei uke og to terrengøkter bedra forutsetningene litt siden forrige forsøk, og selv om det fortsatt mangler en god del på form og fart, kjentes det endelig ut som om jeg løp orientering igjen. Kart fra økta her.