Kick off, landslagssamling og fullført rehab

Det begynner å bli ei stund siden sist jeg skrev et innlegg her på hjemmesida, men det betyr ikke at det ikke har skjedd noe. For det første har jeg oppgradert den sosiale profilen min ved å skaffe meg en instagram-konto, og der har jeg ambisjoner om å legge ut noen glimt fra stort og smått som skjer i hverdagen som orienteringsløper.

I tillegg har det blitt to Østfoldturer de siste ukene, først en litt utvida kick off-helg med Fredrikstad SK, og sist uke årets siste landslagssamling. Kick off-helga var mitt første ordentlige møte med den nye klubben min, og etter den helga å dømme, tror jeg at jeg har gjort et godt valg. I tillegg til bra treningsopplegg (øktene kan sees i kartarkivet), ble jeg ønsket varmt velkommen av hyggelige folk. En del kjente jeg jo fra før, mens jeg gleder meg til å bli bedre kjent med flere utover vinteren. Så nå gjelder det bare å holde seg rimelig skadefri, og håpe snøen kjenner sin besøkelsestid, så tror jeg det kan bli mange bra treningshelger framover.

Sist uke var det så klart for årets siste landslagssamling. Også der fikk jeg, tross litt snø, gjennomført flere bra o-økter (henviser igjen til kartarkivet for å se kart fra øktene). Dessverre kunne jeg ikke bo med laget hele samlinga fordi min skadeforebyggende strategi for å prøve å få et aldrende legeme gjennom en tøff treningsvinter, ikke er kompatibelt med landslagets nye regelverk, men heldigvis var jeg i godt selskap og fikk alternativ innlosjering hos nye klubbkamerater.

Høstens hovedprosjekt på skadeforebyggingsfronten har, som flittige lesere sikkert har fått med seg, vært å få min noe kranglete venstre hamstring mer i godlune ved hjelp av et styrkeprogram, sammen med noe mindre løping, spesielt på fast underlag. Forrige uke var den siste uka i 12-ukersprogrammet, og selv om jeg allerede har trappa opp løpinga en del siden oktober, blir det nå forhåpentligvis mulighet til gradvis å få enda litt mer fart på beina, samtidig som jeg forhåpentligvis klarer å holde styrken ved like gjennom et par vedlikeholdsøkter pr uke.

Videre fram mot jul er planen ei treningshelg til i Østfold, før jeg forhåpentligvis kan få plotta inn litt skigåing i jula.