SM mellom (23.08.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Bringsvær
Arrangør: Torridal IL
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 4.37 km
Tid: 32:25
Gj.sn. HR: 165
Maksimum HR: 173
Hadde som mål å komme meg fortest mulig gjennom løypa ved å konsentrere meg om eget løp og legge (og gjennomføre) gode planer for hvert strekk.

1) +20 – Så at alle på starttida foran fortsatte bortover stien, og ble derfor litt overrasket da kartet viste at jeg skulle opp til venstre med en gang. Knota fælt gjennom det første myrsiget, men kom seg da jeg kom opp på den store myra. Fulgte myrene videre, men burde løpt mer ved siden av enn nede i selve myrdragene. Inn søkket og opp på nesa da det gikk nedover.
2) +15 – Planen var rett ned på den store myra, men vinkla litt feil ut fra posten og knota en del før jeg endelig kom meg ned. Deretter følge myr/sti, opp bakke og sikte mot stein under kanten på andre siden av myra. Ingen post ved steinen, men fikk raskt øye på den riktige steinen og posten noen meter lenger ned.
3) -20 – Ned på myra. Så etter et sted det så greit ut å komme opp, men innså at det bare var å stupe inn i einerkrattet. Tungt og myr kratt opp lia. Vel oppe var det bare å løpe fra myr til myr og følge kanten fra den siste myra til høydepunktet.
4) -2 – Retning. Registrerte skrentene etter 1/3 av strekket og de grå kollene til høyre etter 2/3. Havnet ned i søkket og knota litt ned til den gule myra. Deretter opp og til høyre, men følte nesten jeg måtte svinge litt tilbake.
5) -3 – Retning. Passerte grå flekk og myr/steiner. Speida etter den store steinen ved posten. Så søkket til høyre og etter hvert en post med riktig kode (men ingen stor stein)
6) +32 – Retning mot den store myra og litt kontroll med de største kollene underveis. Så en liten kolle på andre siden av myra og tenkte liten kolle–passere stor kolle til venstre-opp søkk. Gjorde som planlagt, og ble oppriktig overraska da det ikke var noen post der. Innså etter hvert at gul myr i sør og kolle med stein betydde at jeg hadde løpt et hakk for langt. Tapte ca. 1 min.
7) -18 – Burde løpt litt mer i fartsretningen ut fra posten. Deretter å følge myrer, opp fra den siste myra ved søkk/skrent og retning over kollen.
8) +14 – Ble litt for forsiktig og pinglete ned myrdragene. Fikk et skikkelig bad i den andre gule myra. Tok av fra stien ved den første svingen, men innså etter få meter at det var best å komme seg inn på stien igjen og ta av i neste sving i stedet.
9) -1 – Sti
M) 0 –

Et litt for ujevnt løp til å kunne kalles bra, men helt klart mye positivt å ta med seg også. Knota litt for mye løpsmessig til og ut fra 1.post og til 8.post. Ble hakket for pinglete en del steder ellers også, men likevel framgang fra tidligere når det gjelder løping i gressbevokst (tue-)myr. Selv om det fortsatt mangler en del på farta, er det iallfall stor framgang når jeg tenker tilbake på et løp i omtrent tilsvarende terrengtype for ganske nøyaktig ett år siden.
O-teknisk trekker parallellfeilen til 6.post selvsagt ned, men ellers var det mye brukbare planer og gjennomføringer.
Vis kommentarer (0)
 
SM mellom (23.08.2015)