Sørløpet mellomdistanse (05.09.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Lømslandsheia
Arrangør: OK Sør
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 4.08 km
Tid: 39:29
Gj.sn. HR: 160
Maksimum HR: 170
Generalprøve før NM. Målet var å løpe offensivt, men sikkert.

1) Første utfordring var å finne startposten. Deretter bort lia. God kontroll med platå og nese med stein før posten
2) Riktignok var det fint i lia bort til 1.posten, men området jeg varmet opp i lenger ned, hadde vist at det ikke var slik overalt. Valgte derfor å løpe rundt. Kanskje ikke offensivt, men iallfall sikkert. Gjennomførte bra.
3) Retning mot hjørnet av hogstfeltet. Dro imidlertid for langt til høyre og måtte klatre ned en ekstra skrent. Tapte 15-20 sek. Ryggen ned i posten.
4) Opp søkket, over myra og så begynte moroa... Lett i følge kart og øyne å komme seg langs lia bort til søkket, men mye trær og kvist på kryss og tvers pga tynningshogst gjorde det verre i praksis.
5) Ned lia. Innså at jeg var havnet for langt til høyre. Klarte ikke helt å få tak på kurvebildet videre mot posten, så nølte nok bort rundt 30 sek selv om jeg havnet rett i posten til slutt
6) Knota i kvist og kvast ut til stien. Over myra, opp søkket og veldig fint ned søkket på andre siden. Holdt høyden og så rygg/høydepunkt foran posten.
7) Usikker på hva jeg skulle gjøre. Skulle jeg valgt om igjen, ville jeg løpt helt venstre ut på myra første del av strekket, og så samme inngang (med mye tynningshogst). Skulle noen hviske meg i øret at det var mindre tynningshogst rett på, ville jeg imidlertid heller valgt det. Rett i, men surra sikkert bort 1 min i tuer, grass, kvist og kvast første del av strekket.
8) Rundt kolle, over myr og opp. Fant en grei trasé fram til skrenten midtveis, men deretter kjørte jeg meg skikkelig fast en periode.
9) Igjen usikker. Fint å følge myrene, men mulig jeg burde dratt høyre ned på stien etter disse. Greit opp søkket og på stien, men noe nedsatt løpbarhet over den siste myra.
10) Satte meg skikkelig fast et sted på vei ned til veien. Deretter greit.

Nå høres det sikkert ut som jeg hadde en forferdelig dag i tynningshogsten, men sannheten er vel egentlig at jeg fikk trent på noe jeg er skikkelig dårlig til. Det jeg kanskje kunne ønsket meg, var imidlertid et lite hint om hogstens tilstedeværelse (og evt omfang) i PM.

O-teknisk var løpinga stort sett solid, og med unntak av til 7.post hadde jeg gode planer for strekkene (7.strekket ble nok noe påvirket av at jeg visste at man ikke kunne se løpbarheten ut fra kartet). Til 3. og 5. var imidlertid ikke gjennomføringa helt patent, en fellesnevner her var noe unøyaktig retning. Når det gjelder det løpstekniske, falt jeg altså igjennom så det sang i tynningshogsten, men av postitive ting var at løping i grass og tuemyrer, som jeg har jobba en del med i det siste, funker bedre nå enn for en måned siden.
Vis kommentarer (0)
 
Sørløpet mellomdistanse (05.09.2015)