NM natt (18.09.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Langelandsfjellet
Arrangør: Raumar Orientering
Land: Norge
Disiplin: Natt-o
Distanse: 9.62 km
Tid: 75:55
Gj.sn. HR: 164
Maksimum HR: 173
Stilte til start med relativt bra selvtillit etter nattetappen på Night Hawk, men hadde også respekt for oppgaven, spesielt siden jeg ikke hadde løpt noe mer natt siden det.

1) Brukte stiløpinga fram til startpost til å bestemme meg for veivalg på langstrekkene. Syntes førstestrekket så greit ut, og tenkte jeg ville "stange i" posten om jeg bare holdt retningen. Ble imidlertid usikker da det var mye tettere enn jeg hadde trodd over flata, og stoppet for å se etter posten da jeg syntes det både gikk oppover og ble litt mindre tett. Måtte ut på stien, fant stikrysset og etter hvert posten, men selvtilliten fra start var forsvunnet et sted på veien.
2) Sti og retning mot kollene. Greit nok, men dårlig følelse.
3) Tett i det grønne. Elendig trasé og gjennomføring ut til stien. Sleit med å holde kontroll på hvor jeg var over de diffuse myrene. Trodde jeg var kommet helt ut på den store stien da jeg tok av fra stien. Mista kontrollen. Antok (håpet) jeg var for langt til høyre, og fortsatte på retning til jeg heldigvis traff hogstfeltet. Redd for ikke å finne stikrysset der jeg skulle ta av fra neste store sti. Retning og koller inn i posten.
4) Til søkket, la meg deretter opp for å få kontroll. Stolte imidlertid ikke på kompasset inn mot posten og stoppa altfor tidlig
5) Retning. Fornøyd med at jeg fortsatte til jeg trodde jeg var langt nok og fikk øye på posten til høyre for meg.
6) Tenkte det viktigste nå var å komme seg til mål før morgengry, og bytta plan til rundt på sti. Passerte den utydelige stien i starten. Skrent, kolle og retning inn i posten.
7) Knota meg litt fast over det flate, grønne området. Ellers ok til jeg kom opp på flata før posten. Retning mot kollen. Retning mot den store kollen. Innså jeg var i ferd med å komme for langt og kanskje var for langt til høyre. Tenkte jeg måtte finne den store kollen, men var heldig og dumpet i posten på veien.
8) Retning opp forbi kollen. Bra kontroll
9) Retning. Ble litt usikker da jeg måtte rundt et stort vindfall. Trodde jeg var kommet langt nok da jeg kom til den første kanten, men forstod etter hvert at jeg var kommet ned til hjelpekurvekollen.
10) Retning til myrsøkket. Kontroll med den gule flekken. Retning videre mot kollen.
11) Retning, prøvde å holde meg mest mulig oppe på kollene/i det hvite
12) Retning, kryssa myr og hogstfelt. Forstod kjapt at jeg var for langt til høyre da jeg kom opp på hjelpekurvekollen.
13) Burde nok løpt rett på, men ble frista til å dra mot myra og forbi skrenten. Fulgte kanten av myra til jeg så posten
14) Ok til jeg ikke var nøye nok med retningen og kryssa den lange myra i stede for tarmen østover inn mot posten. Men burde løpt helt rundt venstre i utgangspunktet.
15) Kom ut på stien lenger nord enn jeg trodde.
16) Burde kutta over til stien som gikk rett mot mål, men var egentlig likegyldig til om jeg tapte noe mer tid.

Kort oppsummert: Dårlig start, greit midtparti og dårlig avslutning. Sannsynligvis delvis straffen for å ikke ha luftet lykta nok, men uansett irriterende... Aller mest irritert over bommen til 14.post, hvor jeg avvek fra taktikken om å velge dønn sikre løsninger.
Vis kommentarer (0)
 
NM natt (18.09.2015)