Landslagssamling i Oslo/Fredrikstad

Den siste tida har vært preget av vekslende forhold mtp o-løping. Snøen har gjort sitt inntog stadig flere steder, og planer har måttet endres. Fordi jeg hittil har trent jevnt bra med o-teknikk siden grunntreninga startet, er det langt fra noen krise å få noen uker med mindre karttrening, og langrenn er absolutt ikke det verste alternativet for en o-løper, men det er jo alltid litt ergerlig f.eks. å måtte avlyse ei økt man allerede har planlagt, laget og gjort klar. Men det ble faktisk 3 bra o-økter forrige uke også, samt ei økt i dag. De to første av disse ble «redda i land» i ytterste del av Høvåg før snøen la seg alt for mye også på kysten av Sørlandet (kart her og her).

Fra fredag til søndag formiddag var det derimot tid for en tur til vinterland, nærmere bestemt Sognsvann i Oslo, der det var jentelandslagssamling. Det var artig med et gjensyn med skiterrenget i Nordmarka, og jeg fikk meg blant annet en Kikut-tur sammen med noen av de andre jentene. I tillegg ble det også noen løpeturer, både i form av snøstiløping ute og intervaller på tredemølle, samt noe møtevirksomhet. Siste del av samlinga var planen egentlig o-teknisk trening i Østfold fra søndag til tirsdag, men pga snøen ble dette redusert til et frivillig tilbud om et par økter på Fredrikstads minst snøfylte kart, Torsnes. I går løp jeg ei rolig økt på dette kartet, mens det i dag var tid for ei hardøkt. Tross litt snø synes jeg det ble det ei bra økt med godt utbytte.

Nå har jeg satt kursen hjemover igjen. Værmeldinga sier mildvær og regn utover i uka, så forhåpentligvis bedrer o-forholdene seg igjen etter hvert. Men uansett må man nok være forberedt på justeringer i planene ei tid framover, både når det gjelder o-tekniske økter og andre treningsformer utendørs.