Samling i Rogaland

Forrige uke skulle jeg egentlig vært med landslaget på EM-samling i Sveits. Men siden jeg for øyeblikket verken har prestasjonsnivå eller trening som egner seg på et landslag, var det en enkel beslutning å bli hjemme fra denne samlinga. Men siden jeg faktisk begynner å kunne løpe en del, og det fortsatt er en del snø her i Kristiansand, ble jeg med på første del av KOKs påskesamling i Rogaland. Samlinga skulle egentlig vært i Moss, men siden snøforholdene var mer gunstige mtp o-løp i vest, ble samlinga flytta til Ålgård og omegn.

Planen var å løpe ei økt om dagen, og det ble også fasiten. Lørdag starta samlinga med ei postplukkøkt i Vagleskogen. En liten, men fin skog, og ei økt som ga god anledning til å terpe postrutiner. Søndag starta dagen med ei økt i Njåskogen. Jeg løp økta som ei moderat hardøkt, den første av «godkjent» lengde til å kunne kalles ei skikkelig økt av denne typen (40 min). O-teknisk gikk det ok bortsett fra noen konsentrasjonsglipper mot slutten. Løpsformen kunne vel ikke akkurat kalles god, men det var iallfall gledelig at ryggen som har plaga meg noen uker nå, endelig begynner å komme seg. Kart kommer i arkivet 4.april. På ettermiddagen gikk jeg en kort «restitusjonstur» i deler av løypa de andre skulle løpe Tiotestløp i seinere på kvelden. Mandag avslutta jeg samlinga med korridor og postplukk i Sørmarka, før jeg satte kursen hjemover.

Alt i alt ei kort, men bra, samling for min del. Jeg har nå fått noen introøkter i mer eller mindre kontinentalt terreng de siste ukene, og siden beina også begynner å bli klar for det, ser jeg nå fram til å komme meg ut i nordisk terreng igjen også. Men de fleste steder er det jo litt snø som må vekk først, da… Uansett begynner det å likne noe treningsmessig igjen, og selv om løpsformen pr nå er temmelig laber, er det veldig oppmuntrende å faktisk kunne gjøre noe med dette igjen. Planen for de neste par ukene er å fortsette å trappe opp løpinga, både ved å løpe litt mer, litt fortere på noen av hardøktene og utvide repertoaret mtp underlag.