Landslagssamling og Vårspretten

Denne uka var landslaget (A-gruppa og Frøene (eller Next Generation skog som det heter på delvis utenlandsk)) pluss EM-uttatte skogsløpere samlet i Fredrikstad. Jeg var først litt usikker på å dra på samling når jeg ikke skal løpe EM. Men siden beslutningen til slutt føltes så opplagt og riktig som den gjorde, føltes det også helt greit å dra på samling, og jeg så fram til gode økter i bart terreng. Jeg deltok fra onsdag til fredag, og fikk med meg gjennomløping av EM-test mellomdistanse, o-intervall, en dårlig gjennomført postplukk og en bra gjennomført postplukk. Jeg synes disse øktene ga meg et godt bilde av hva jeg må jobbe med framover, og merker at spesielt retningsløping og blikkbruk må drilles bedre, selv om det absolutt ikke er krisedårlig pr. nå. I tillegg var det hyggelig å treffe igjen de andre løperne og se at EM-løperne virka i godt humør og klare for mesterskap i Sveits om 3 uker.

Etter samlinga dro jeg for å besøk foreldrene mine i Drammen, men lørdag tok jeg en snartur ned til Østfold igjen for å løpe Vårspretten. Her gjennomførte jeg et greit løp med dagens utgangspunkt. Det er litt å plukke på både o- og løpsteknisk, samtidig som den generelle løpsformen må bedres, men jeg synes totalt sett løpet var et nytt steg i riktig retning. Så selv om resultatet og kilometertida bekreftet at det ikke er internasjonalt nivå over det jeg driver med om dagen, synes jeg utgangspunktet virker lovende dersom jeg får trent bra de neste ukene.

Nå er jeg på vei hjem igjen, og den neste halvannen uka er planen solid grunntrening på hjemmebane, før jeg setter kurs for Sverige og Tiomila. Selv om vi ikke har et lag som kan blande seg i toppen der, er dette en konkurranse jeg ser fram til og et av vårens høydepunkt.