Oppstartsamling med landslaget

I forrige uke hadde landslaget, i form av A-gruppa og Neste generasjon skog, oppstartsamling på Kjærnes gård i Våler. Oppstartsamling har ofte betydd et hav av møter, men foruten et kort infomøte, besøk fra Antidoping Norge og individuelle samtaler med landslagslegen, var det trening mot VM 2019 som stod i fokus denne gangen. Og selv om møtevirksomhet må til innimellom, må jeg innrømme at denne fordelinga var mer etter min smak.

Fordi jeg ikke har løpt så altfor mye siden NM pga hamstringrehabiliteringa, bytta jeg ut 3 av øktene på planen med alternative økter. Men jeg fikk likevel med meg 5 bra o-økter, hvorav 2 hardøkter. Den første av disse, en prolog + omvendt jaktstart, var første gang siden natt-NM at jeg løp ei økt på konkurranselikt format uten bremsen delvis inne. Etter en tidvis bra gjennomført prolog, men med et par litt større feil, gikk jeg ut sist i jaktstarten, noen få sekunder bak Andrine Benjaminsen. Midtveis i løypa klarte jeg å komme meg forbi da Andrine nølte inn mot en post, men etter å ha mista deler av forspranget på en elendig utgangsretning noen strekk før mål, ble jeg innhenta og passert ved sistepost etter et suboptimalt trasévalg og en ubeleilig trynings da jeg skulle starte spurten. Så alt i alt litt for mange feil, men også mye bra, og for øyeblikket synes jeg ikke det gjør noe at det blir noen feil her og der, så lenge jeg får til de forbedringene jeg jobber med i deler av løypa. Så blir jo jobben videre i vinter å få til å løpe slik jeg ønsker på flest mulig strekk, mens jeg så inn mot sesongstart også må jobbe for at totalen skal bli bra.

På den andre hardøkta, en litt forkorta langdistanse, holdt jeg igjen litt mer fysisk og gjennomførte sånn omkring terskelfart. Her løp jeg lenge greit, selv om jeg ikke helt klarte å få den konsistensen i gjennomføringa som man må ha på en langdistanse i slikt terreng. Likevel var det nok bra partier til at det iallfall er noe å bygge videre på. I avslutninga ble det dessverre en større miss, men i og med at den i stor grad skyldtes slurv, er den rimelig grei å legge bak seg når man bare får ergra seg ferdig.

Så alt i alt ei bra og nyttig samling, med 5 nye VM-relevante økter i banken. Nå venter ei drøy uke til hjemme, før jeg igjen setter kurs mot Østfold og oppstartsamling med Fredrikstad.