NM-forberedelser

Det nærmer seg NM-uka på Vegårshei, og gårsdagen ble brukt til en treningsdag med KOK i relevant terreng. Dagen bestod av en mellomdistansetest ved Gryting rett over grensa til Gjerstad og ei postplukkløype litt sør for Vegårshei. Totalt sett har det blitt 12 økter i området rundt Vegårshei siden i fjor høst, både på egenhånd og med klubben. Og det kunne blitt enda noen flere, blant annet om jeg ikke hadde vært skada da vi hadde helgesamling der i juni. Men uansett tror jeg nå jeg kan si meg greit forberedt i NM-målestokk.

Etter den tøffe verdenscuphelga i Østfold tok jeg selvsagt først noen rolige dager. Deretter har jeg prøvd å trene brukbar mengde nå siste del av uka i et forsøkt på å bevare mest mulig form noen dager til. Det begynner jo å bli over en måned siden VM og formtoppen jeg la opp til der, og uten en ny treningsperiode er det jo et tidsspørsmål hvor lang tid det vil ta før formen virkelig begynner å falle. Men siden formen var ganske bra i Østfold sist helg, og det fortsatt kjennes rimelig greit, er jeg optimistisk mtp av den skal holde iallfall ei uke til. Og form er jo også mye en mental sak.

Og med kun 4 dager igjen er det jo også stort sett mentale forberedelser man fortsatt kan gjøre noe med. Så etter ei lett intervalløkt i morgen, er det stort sett kartforberedelser og taktikklegging som står på programmet. Men i tillegg kommer jeg også til å bruke tid på helt andre ting for å samle overskudd, både fysisk og mentalt.